Teknisk sølvbelægning

Print

Overfladeegenskaber

Overfladebehandling med teknisk sølvbelægning giver dine emner følgende egenskaber:

  • Slidstærkt
  • Korrosion
  • Friktion

Teknisk sølvbelægning / forsølvning

Forsølvning
Forsølvning, elektrolytisk forsølvning eller elektrolytisk udfældning af teknisk sølv, er en type overfladebehandling, hvorved et emne pålægges en sølvbelægning. Denne form for forsølvning bruges især i den højteknologiske industri, da sølvbelægninger besidder egenskaber, der gør dem interessante til tekniske anvendelser.

Forsølvning til teknisk anvendelse
Teknisk anvendes forsølvning eksempelvis til elektriske kontakter som underlag for tinlodning og til korrosionsbeskyttelse. Poleret sølv har, i synligt lys, den højeste refleksionsevne blandt metaller, den bedste elektriske ledeevne og er bestandigt over for mange kemikalier i forhold til andre metaller.

Sur-Tech – professionel forsølvning
Sur-Tech har mange års erfaring i forskellige overfladebehandlinger og vi er professionelle i alle vores forhold og produktioner. Vi udviser eksempelvis stor forsigtighed ved partiel forsølvning og ved mindre lagtykkelser, selv på korrosionsbestandige materialer, da den store potentialforskel kan starte en korrosion i fugtige miljøer.

Vi anbefaler derfor altid en passende lagtykkelse til forsølvningen, elektroplettering af hele overfladen samt en god forbehandling af materialet før pletteringen (eventuelt en underliggende belægning af nikkel eller kobber).  

Sur-Tech anvender sølv, til forsølvning, i lagtykkelser fra få μm op til 1 mm.

Forsølvning til andre formål
Grundet de mange egenskaber der findes i sølv bruges forsølvning også til andet end teknologi. Eksempelvis producerer vi også forsølvning af bolte til fastspænding af flymotorer. Her er de forsølvede bolte ekstremt velegnede under de hårde forhold de bliver udsat for, blandt andet, de høje temperaturer.

Forsølvede emner kan benyttes under temperaturforhold helt op til 800 grader celsius, dog skal der tages hensyn til det underliggende materiale, eftersom dette kan indvirke på forsølvningens egenskaber.