Fornikling

Print

Overfladeegenskaber

Overfladebehandling med fornikling giver dine emner følgende egenskaber:

  • Slidstærkt
  • Friktion
  • Hårdhed

Fornikling

Fornikling er en type overfladebehandling af emner der pålægges en belægning, hvis hovedbestanddele er nikkel. Lagtykkelsen kan principielt ligge fra få μm helt op til 1 mm 

Elektrolytisk fornikling med Sur-Tech
Ved elektrolytisk fornikling kan belægningen udfældes med varierende hårdhed, eventuelt som spændingsfri fornikling og som fornikling uden svovlindhold. Elektrolytisk fornikling er særdeles velegnet til renovering af nedslidte maskinkomponenter eller som effektiv korrosionsbeskyttelse (RENONIC). Denne form for fornikling bruges også ved galvanoformgivning.

Den elektrolytiske fornikling udføres ved elektroplettering og kan også anvendes som underlag for guldbelægninger. Belægninger med elektrolytisk fornikling kan fremstilles således det har en udjævnende effekt på emnet. Således kan der opnås helt glatte og blanke overflader.

Styrken ved fornikling af diverse materialer
Fornikling kan anvendes indenfor mange forskellige industrier grundet det færdige produkts store slidstyrke og korrosionsbeskyttelse. Fornikling har dermed, i visse sammenhænge, afløst hårdkrom.

Sur-Tech – Professionel overfladebehandling
Sur-Tech har mange års erfaring med fornikling og overfladebehandling i øvrigt. Vi kan derfor være behjælpelig med at finde frem til den helt rigtige proces og beskyttelse dine produkter har brug for. Vi besidder den nødvendige professionelle ekspertise der skal til.

Processen anvendes på stål og støbegods for, at forhindre adhæsivt slid ved indkøring af fx. gearkasser, mekaniske dele i motorer, lejer m.m. Manganfosfateringen er bedst til stål med lavere end 3% chromindhold.

Overfladebehandling med manganfosfatering fremstilles ved en dyppeproces i kar og lagtykkelsen varierer fra ca. 1,5 til 8 μm med en fladevægt på 7-30 g/m2. Farven varierer fra mørk grå til sort afhængig af legeringssammensætning af basismaterialet. Belægningen opfylder kravet til DIN EN 12476-Fe/Mnph g f.